Alweer bloedige nacht in Gaza

De Gazastrook heeft opnieuw een woelige nacht achter de rug. Bij Israëlische aanvallen zijn minstens elf Palestijnen omgekomen. Dat brengt het dodental op meer dan driehonderd, sinds de start van het offensief op 8 juli.

Een eerste luchtaanval vannacht, in het zuiden van Gaza, kostte het leven aan zeven mensen. Drie slachtoffers behoorden tot dezelfde familie. Twee andere personen kwamen kort daarna om bij twee verschillende luchtaanvallen in het noorden, en nog eens twee slachtoffers kwamen om bij andere raids. Er zouden ook zo’n 2.250 gewonden gevallen zijn.

Raketten afgeweerd

Na een week van enkel raketaanvallen, is het Israëlisch leger donderdagavond begonnen met een grondoffensief. Volgens Palestijnse bronnen zijn sindsdien 65 Palestijnen, onder wie zeker vijftien minderjaren, gedood. De Palestijnse beweging Hamas blijft intussen wel raketten afvuren richting Israël. De afgelopen twee dagen zouden dat er al 135 zijn geweest. Het merendeel daarvan is wel onderschept door het Israëlisch leger.

Vooral burgers

De Israëlische premier Netanyahu heeft al gezegd zijn leger klaar te houden om het grondoffensief nog uit te breiden. Verschillende tanks staan dan ook klaar aan de grens met Palestina.

Sinds de start van het conflict op 8 juli zijn al meer dan driehonderd doden gevallen, het merendeel burgers. Aan Israëlische kant zijn er twee doden, één soldaat en een burger.