MH17: zesde Belgisch slachtoffer

Meer details over de Belgische slachtoffers van de vliegtuigcrash met vlucht MH17 in Oekraïne bereiken onze redactie. Eerst was er sprake van vijf Belgische slachtoffers, maar rond 16 uur maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat er ook een zesde Belg overleden is. 

Een van de slachtoffers van de dramatische crash van de Boeing in Oekraïne is Rik Schuyesmans, een man van 50 uit Wetteren. Dat is vanmorgen aan onze redactie bevestigd.

Koppel uit Brasschaat

In de verongelukte Boeing zat ook een koppel en hun zoontje van 12 uit Brasschaat. Het gaat om de 51-jarige Jan Noreilde en zijn Nederlandse vrouw Annemieke Hakse. Uit respect voor de slachtoffers hangen de vlaggen in de gemeente halfstok.

Het vijfde Belgische slachtoffer is Benoît Chardome, een man van 51 uit Namen. Daarnaast zijn er nog twee mensen die in België wonen, maar niet de Belgische nationaliteit hebben. Het gaat om de Nederlandse vrouw en een Maleisiër.

Zesde Belg

Om 16 uur raakte ook het nieuws bekende dat er nog een zesde Belgische slachtoffer is. Dat maakte buitenlandminister Didier Reynders bekend. Het gaat om een vrouw uit Groningen met de dubbele nationaliteit, die oorspronkelijk als Nederlands slachtoffer was geïdentificeerd. 

In totaal kwamen er 298 mensen om, van wie 189 Nederlanders.