5 Belgen aan boord van de rampvlucht

Bij de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraïne zijn vijf Belgen en 154 Nederlanders om het leven gekomen. Tijdens de persconferentie in de luchthaven van Schiphol was eerst gezegd dat er vier Belgische slachtoffers zijn, maar minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft afgelopen nacht verklaard dat er nog een Belg onder de slachtoffers is. 47 lichamen zijn nog niet geïdentificeerd.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord zaten 295 mensen, onder wie vijftien Maleisische bemanningsleden.

Naast de 154 Nederlanders en vijf Belgen, zaten er ook 27 Australiërs, 23 Maleisiërs, elf Indonesiërs, zes Britten, vier Duitsers, drie mensen uit de Filipijnen en één Canadees aan boord. Niemand heeft de crash overleefd.

Volgens Amerikaanse veiligheidsdiensten is de Boeing 777 neergeschoten toen het over het oosten van Oekraïne vloog. Het is niet nog niet duidelijk wie dat precies heeft gedaan. De pro-Russische separatisten in de regio ontkennen elke betrokkenheid.