2 verdachten bij dodelijke metroramp

In Moskou zijn twee verdachten opgepakt die een rol gespeeld zouden hebben bij het dodelijk ongeval in de metro. "De verdachten hebben de veiligheidsnormen voor het transport overtreden", klinkt het in een communiqué van de Russische Onderzoekscommissie, het belangrijkste orgaan voor strafrechtelijke onderzoeken in Rusland.

Bij het ongeluk zijn 22 doden gevallen, het dodelijkste ongeval ooit in de Moskouse metro. Volgens de onderzoekers zouden in mei op het traject tussen de stations Slavjanksi Boelvar en Park Pobedi, waar zich dinsdag het ongeval voordeed, voorbereidingswerken plaatsgevonden hebben om een nieuw wisselsysteem te installeren. "Voorman Bachkatov en zijn assistent Gordov waren rechtstreeks betrokken bij die werken en bij de opvolging van de uitvoering ervan", aldus nog de Onderzoekscommissie. Die is van mening dat de werken niet correct uitgevoerd werden. De twee mannen werden al ondervraagd en zullen "zo snel mogelijk" aangehouden worden, klinkt het.

De ontsporing van drie wagons leidde tot de dood van zeker 22 mensen. Meer dan 120 van de ruim 180 gewonden worden nog altijd in ziekenhuizen verzorgd. Onder hen zijn er tientallen zwaargewonden. De Russische president Vladimir Poetin heeft om een onderzoek gevraagd dat de omstandigheden moet verduidelijken. Ook de Russische kranten eisen een grondig onderzoek naar de ramp. In de stations Slavjanski Boelvar en Park Pobedi gaan de herstelwerken intussen verder.