Pistorius betrokken bij vechtpartij

De Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius was betrokken bij een knokpartij in een hippe nachtclub in Johannesburg. De 27-jarige atleet werd benaderd door ene Jared Mortimer, die hem op "agressieve wijze" vragen stelde over zijn proces. Zo vertelde de woordvoerster van Pistorius. Tijdens de ruzie zei de ‘blade runner’ dat hij met rust wilde gelaten worden, waarna hij de club verliet met zijn neef.

Mortimer gaf een andere versie van de feiten. De zakenman verklaarde in de krant Star dat Pistorius dronken was en hem en zijn vrienden beledigde vooraleer hij Mortimer tegen de borst sloeg. Mortimer gaf Pistorius vervolgens een duw, waarna die achterover viel op een stoel en door buitenwippers uit de zaak werd gezet.

Tegen Oscar Pistorius loopt momenteel een proces. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij zegt dat hij zijn vriendin per ongeluk door de badkamerdeur doodschoot omdat hij dacht dat het om een inbreker ging.

Het proces zit momenteel in een beslissende fase. De openbare aanklager en de verdediging zullen op 7 en 8 augustus hun slotpleidooien houden, waarna de rechter haar verdict zal vellen. Indien hij schuldig wordt bevonden aan moord met voorbedachte rade, riskeert hij levenslang of minstens 25 jaar cel.