Pistorius doorbreekt stilte op Twitter

De Zuid-Afrikaanse paralympiër Oscar Pistorius heeft voor het eerst in vijf maanden van zich laten horen op Twitter. Hij stuurde gisteravond en vanmorgen enkele tweets de wereld in. Pistorius staat terecht voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Zijn proces zit in de laatste rechte lijn.

Gisteravond tweette Pistorius een fotocollage waarop hij te zien is samen met kinderen met een zelfde handicap als hij. De foto’s dateren van voor het incident met zijn vriendin. Een andere tweet bevat een fragment uit ‘Man’s search for Meaning’, een werk van de Oostenrijkse neuroloog en psychiater Viktor Frankl die de concentratiekampen van de Nazi’s overleefde. Vanmorgen vroeg volgde nog een tweet. “Lord, today I ask that you bathe those who live in pain in the river of your healing. Amen”. De tweets zorgden voor een stortvloed van uiteenlopende reacties.

Pistorius, die sinds de dood van zijn vriendin geen enkel publiek statement maakte, tweette voor het laatst op 14 februari van dit jaar, dag op dag een jaar na het drama. Pistorius riskeert een gevangenisstraf van 25 jaar als de rechtbank hem schuldig acht.