Israël bombardeert 322 doelen in Gaza

De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook gingen ook tijdens de nacht van woensdag op donderdag voort. De voorbije nacht vielen volgens Palestijnse bronnen zeker 14 doden. Israël bombeerde afgelopen nacht alleen al meer dan 300 doelwitten op de Gazastrook. Sinds het begin van de Israëlische militaire operatie maandagnacht zijn al 64 Palestijnen gedood, onder hen veel vrouwen en kinderen.

De Israëlische luchtmacht bombardeerde afgelopen nacht 322 Hamas-doelwitten. In totaal voerde Israël al meer dan 500 luchtaanvallen uit op de Palestina. Hamas vuurde de afgelopen dagen meer dan 200 raketten af in de richting van het Israëlisch grondgebied. Daarvan konden er veertig door het raketafweersysteem worden onderschept. Voorlopig zijn er nog geen meldingen van Israëlische slachtoffers bij de aanvallen. Israël voerde al bijna 500 luchtaanvallen uit sinds de start van de militaire operatie.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vergadert donderdag over het conflict in de Gazastrook. De ambassadeurs van de Arabische landen bij de Verenigde Naties hadden eerder aangedrongen op een noodvergadering van de VN-Veiligheidsraad.