Zes doden bij familiedrama in VS

Bij een familiedrama in Spring, vlakbij Houston in de Amerikaanse staat Texas, zijn woensdag zes doden gevallen, onder wie vier kinderen. Een vrouw, die in het hoofd geraakt werd, is nog in levensgevaar. De politie kon de man opsporen. Het kwam tot een gespannen confrontatie met de politie, die er uiteindelijk toch in geslaagd is hem op te pakken en op te sluiten. Dat melden Amerikaanse politiebronnen.

De schietpartij vond woensdagavond plaatselijke tijd plaats. Een man opende het vuur op zeven familieleden. Volgens de huidige gegevens van de politie zijn er zes doden, onder wie vier kinderen en twee mannen. Een zevende slachtoffer, een vrouw, verkeert in levensgevaar.

Na de schietpartij ging de dader er in een auto vandoor. De zwaargewonde vrouw kon, voor ze naar het ziekenhuis gebracht werd, de politie vertellen waarheen de dader vluchtte. De agenten zetten daarop de achtervolging in en konden hem na een twintigtal minuten klemrijden. De wagen werd omsingeld door vijftig agenten. Over het motief zijn nog geen gegevens bekend.