Geweld Israël-Gaza escaleert

Afgelopen nacht heeft de Israëlische luchtmacht opnieuw massale luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat melden diverse getuigen en Palestijnse veiligheidsbronnen. Er is sprake van een twaalftal gewonden.

De nieuwe luchtaanvallen zouden gericht zijn op huizen van Hamasstrijders. Die hadden eerder raketten op Israël afgevuurd. Een woordvoerder van het Israëlische leger bevestigde intussen al dat "een luchtoperatie werd uitgevoerd als bescherming". De spanningen in Israël en de Palestijnse gebieden zijn de afgelopen tijd opgelopen door de moord op drie Israëlische tieners en een Palestijnse tiener.

In totaal zijn de afgelopen dagen vanuit Gaza al ruim tweehonderd raketten op Israël afgevuurd. Zeker honderd daarvan werden maandag gelanceerd. In een uur kreeg Israël zeker veertig raketbeschietingen te verduren. Israël heeft gereageerd met tientallen luchtaanvallen, maar daarmee heeft het geen einde weten te maken aan beschietingen. Het Israëlische leger heeft inmiddels versterkingen naar de grens met Gaza gestuurd en gevreesd wordt dat het geweld escaleert.