Zeker 3 doden bij aardbeving

Bij een zware aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter in het grensgebied van Mexico en Guatemala zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Een man werd in Huixtla in de Mexicaanse deelstaat Chiapas door een ingestorte muur bedolven. In Guatemala kwamen een vrouw en een baby om het leven. De pasgeborene werd in het ziekenhuis van de stad San Marcos door delen van het instortende plafond getroffen.

Het epicentrum van de beving maandagmorgen bevond zich ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van de stad Tapachula, aan de Stille Oceaan, aldus het Mexicaans Geofysisch Instituut. De civiele bescherming van Chiapas waarschuwde voor nabevingen. In Tapachula stortten minstens twintig huizen in. In de luchthaventerminal scheurde de dakbekleding los.

Ook in het Guatemalteekse departement San Marcos zijn vele gebouwen beschadigd, aldus de lokale brandweer. Vele mensen hadden in paniek hun huizen verlaten. Door grondverschuivingen raakten enkele wegen bedolven. De civiele bescherming kondigde het rampenalarm af. Volgens de regering vielen zeker 33 gewonden.

De Guatemalteekse strijdkrachten gaven foto's vrij van vernielde gevels en daken. Soldaten hielpen bij de ontruiming van huizen die dreigden in te storten. Verschillende scholen in het aardbevingsgebied hielden de deuren gesloten.