Zwarte vrouw had "constructief gesprek" met Panos

De vrouw van Soedanese origine heeft een "constructief gesprek" gehad met de uitbaatster van broodjeszaak Panos in Zottegem. Dat verklaart Panos-directeur Karl Selleslags aan VTM NIEUWS. De vrouw mocht een tijd geleden beginnen werken in de broodjeszaak, op voorwaarde dat klanten haar niet konden zien. 

“Natuurlijk mag je hier komen werken. Maar mensen in Zottegem worden niet graag bediend door een negerin. Hier om de hoek is een broodjeszaak failliet gegaan omdat daar een negerin werkte. Je mag afwassen, uit het zicht van de klanten.” Zo klonk de opvallende uitleg van de uitbaatster van het Panos-filiaal toen May (20) kwam solliciteren. Een verbouwereerde May deelde haar verhaal op Twitter.

(Lees verder onder de tweet)

Constructief gesprek
“We nemen dit heel serieus”, zegt Selleslags aan VTM NIEUWS. “We willen ons daarom excuseren tegenover May. We onderzoeken de zaak, dit soort uitspraken zijn niet geoorloofd.”

Volgens Selleslags hebben de vrouw en de uitbaatster van het Panos-filiaal vanmiddag een "constructief gesprek" gehad. Na de examens van het meisje zitten de drie partijen opnieuw samen aan tafel. “Ik wil benadrukken dat dit niet de waarden zijn die wij uitdragen, wij hebben overigens zeer veel allochtone medewerkers", aldus Selleslags.