Zwarte spits door witte smurrie op Antwerpse ring

De Antwerpse ring was deze namiddag volledig versperd in Deurne richting Gent nadat een vrachtwagen er een lading calciumcarbonaat verloor. De witte smurrie was uitgesmeerd over de volledige breedte van de weg en de oprit naar Deurne. Het verkeer verloopt inmiddels min of meer normaal.

Een vrachtwagen zou bruusk geremd hebben waardoor er een zak met vloeistof in het voertuig is gescheurd. “Een vrachtwagen is door een bruusk remmanoeuvre zijn lading verloren”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan VTM NIEUWS."Het verkeer is volledig stilgevallen. We vragen de mensen om de Antwerpse ring te vermijden. Het staat al stil van de E19 vanaf Kleine Bareel en de file groeit maar aan. Een zeer uitzonderlijke situatie.”

Opruim
Het opruimen nam lange tijd in beslag. "Het gaat om calciumcarbonaat, een stof die gebruikt wordt om papier wit te maken. De stof is niet schadelijk maar het wordt een hele klus om de smurrie op te ruimen", zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens. "De civiele bescherming is onderweg met een speciale stoomwagen."

Het Vlaams Verkeerscentrum raadde bestuurders die van Rotterdam naar Antwerpen moeten aan om via de A12 Bergen-op-Zoom te rijden. “Al het verkeer uit het noorden van de regio Antwerpen moet verplicht omrijden via het noordelijke deel van de Antwerpse ring via de Liefkenshoektunnel die tolvrij is richting Gent", zegt Bruyninckx. "Ook het verkeer richting Brussel.”

Bekijk ook: Opruimwerken Antwerpse Ring