Zwaarbewolkt maar overwegend droog

Vandaag kan er tijdelijk nog wat motregen vallen in het oosten van het land en hier en daar is het ook nevelig. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het vaak zwaarbewolkt met enkele schaarse opklaringen. Een groot deel van de dag blijft het meestal droog, al kan er hier en daar wat gedruppel vallen.

In de loop van de namiddag bereikt een storing met lichte regen geleidelijk het westen van het land en trekt 's avonds van west naar oost door het land. De maxima liggen tussen negen graden in de Hoge Venen en twaalf of dertien graden in het westen.

Vannacht
Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. De minima liggen tussen zeven en twaalf graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar matig tot vrij krachtig, met rukwinden tussen vijftig en zestig kilometer per uur.

Morgen
Vrijdag is het grijs met 's ochtends wat lokale lichte neerslag. Vervolgens bereikt een meer actieve regen- en buienzone ons land vanaf het westen. De maxima liggen tussen acht of negen graden op de Ardense hoogten en twaalf graden in het westen. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten.

In de loop van de namiddag ruimt hij naar zuidwest tot west. Aan zee wordt hij later krachtig tot hard. We verwachten rukwinden tussen zestig en zeventig kilometer per uur of op sommige plaatsen zelfs tot tachtig kilometer per uur.

Weekend
Tijdens het weekend wordt het wisselvallig met soms opklaringen maar dikwijls ook zwaarbewolkte perioden met buien. Deze buien kunnen pittig zijn en op de Ardense hoogten kunnen ze soms vergezeld zijn van stofhagel. De maxima liggen tussen zes en elf graden en dit bij een stevige westenwind.

Volgende week
Ook maandag en dinsdag blijft het nog wisselvallig. In de Ardennen verwachten we soms buien van smeltende sneeuw. Elders komen er meestal regenbuien tot ontwikkeling, maar een beetje korrelhagel of smeltende sneeuw valt toch niet uit te sluiten. De maxima liggen tussen twee en drie graden op de Hoge Venen en zeven of acht graden in het westen.

In de Ardennen verwachten we lichte nachtvorst. Vanaf woensdag wordt het droger en rustiger, maar ook kouder met verspreide nachtvorst en maxima tussen nul en vier graden.