Woensdag nieuwe flitsmarathon

De politie organiseert deze woensdag een nieuwe flitsmarathon. Van woensdag 6.00 uur 's ochtends tot donderdag zes uur 's ochtends controleert de Federale Wegpolitie samen met 151 lokale politiezones extra op te snel rijden. De flitsmarathon kadert in een samenwerking met de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Volgens de politie is het de grootste flitsmarathon ooit.

OVK en de Federale Wegpolitie sloegen de voorbije weken de handen in elkaar voor het project ‘Speedtalk’. Investeren in sensibilisering is een belangrijk uitgangspunt voor beide, want ongevallen met onaangepaste en overdreven snelheid blijft één van de voornaamste oorzaken van ongevallen die een zware impact nalaten.

Praten met ouders van verongelukte kinderen
Daarom organiseerde de Federale Wegpolitie in september in Namen en Oost-Vlaanderen een aantal controles met een extra dimensie. Hiervoor werd zij namelijk bijgestaan door de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen. Snelheidsovertreders die aan de kant werden gezet, kregen na de afhandeling van hun boete ook de gelegenheid om in een ander voertuig te stappen. Daar konden zij een gesprek aangaan met één van de ouders die zijn of haar kind verloor bij een ongeval met overdreven snelheid.

Het resultaat van deze gesprekken werd vastgelegd in een pakkende video, die iedereen even wil laten stilstaan bij de gevolgen van te snel rijden en aan te sporen tot een gedragsverandering. Met de flitsmarathon wil de Federale Wegpolitie extra sensibiliseren.