WK niet op groot scherm in Brussel

Het stadsbestuur van Brussel laat in het centrum geen WK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm toe. Ook cafés mogen de wedstrijden enkel binnen uitzenden, dat bericht Bruzz. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM (Racing White Daring Molenbeek) in Molenbeek en op het spiksplinternieuwe Spiegelplein in Jette.

Net zoals bij het EK in 2016 wordt het Edmond Machtensstadion van RWDM omgetoverd tot een heus WK-dorp. "Dankzij onze sponsors is de ingang volledig gratis", zegt Thierry Dailly, de voorzitter van RWDM. "Het wordt ook een echt WK-dorp, met heel wat activiteiten, waaronder veel voor kinderen."

In Jette wordt de eerste wedstrijd van de Rode Duivels, op 18 juni tegen Panama, dan weer beschouwd als het ideale moment om het spiksplinternieuwe Spiegelplein in te wijden. "De werken aan het plein zullen net op tijd klaar zijn", zegt burgemeester Hervé Doyen. De maximumcapaciteit zal, net zoals bij het EK, ongeveer 6.000 mensen zijn.

Geen schermen toegestaan
In Brussel-stad daarentegen worden geen grote schermen toegestaan. "Wij zijn vooral bekommerd om de veiligheid", klinkt het bij de woordvoerster van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS). "Met al die nationaliteiten in Brussel, lokt zowat elke WK-match veel volk, en dat is gewoon een te zware belasting voor de politie."