Windstoot haalt stelling naar beneden : moeder en dochter ontsnappen aan brokstukken

 In Tienen is deze voormiddag een stelling naar beneden gekomen na een hevige rukwind. Als bij wonder vielen er geen gewonden. Wel raakten twee geparkeerde wagens, een woning en een appartementsgebouw beschadigd. Brandweerlui zijn volop in de weer om de ravage op te ruimen.

Imelda Deckers en haar dochter Nathalie Michiels uit Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) waren naar Tienen afgezakt om te komen winkelen. “Om 11.08 uur parkeerden we hier onze wagen. Amper twee minuten later is het gevaarte ingestort en viel het op onze wagen.”Moeder en dochter ontsnapten dus net aan de vallende stelling.

 

De politie kon de wagen van de dames nog van onder de stelling halen. De Peugeot 206 is nog wel rijvaardig, maar liep wel deuken en krassen op over het hele koetswerk. “Ach, dat valt hopelijk wel te herstellen. Als we eventjes later waren gestopt en uitgestapt, was de stelling misschien op ons gevallen en had het veel erger kunnen verlopen. Uiteindelijk leven we nog en zijn er geen gewonden”, zuchten de dames, die uiteindelijk zonder de inkopen huiswaarts keerden.

De stelling, die volgens buurtbewoners wel degelijk goed verankerd was, werd op een hoopje naar de andere zijde van de straat geblazen. Daar boorden onderdelen van de stelling zich in enkele ramen van een appartementsgebouw. Ook het balkon van een woning raakte ernstig beschadigd en een Mercedes, die achter de Peugot van Imelda geparkeerd stond, deelde eveneens in de brokken.

Het is trouwens niet het eerste incident bij de renovatiewerken van het pand, naast school GO ’t Klein Atheneum in de Oude Vestenstraat. Eind november is al een draagbalk van de achtergevel naar beneden gedonderd. Daardoor is ook een deel van de achtergevel mee gekomen. Het pand werd meteen gestut. Ook toen vielen er gelukkig geen gewonden en was er nooit gevaar voor de kinderen of leerkrachten van de naburige school. Om te voorkomen dat het gebouw, dat al jaren leeg staat en sterk vervallen is, verder afbrokkelde, legde de burgemeester stuttingswerken aan de bouwheer op om de gevel te stabiliseren.