Wie is de vrouw die in Geluwe werd gevonden?

Exact een maand geleden is in Geluwe bij Ieper langs een veldwegel een verkoold vrouwenlichaam gevonden. Om wie het gaat, is nog niet duidelijk maar de politie weet intussen dat het lichaam van een jonge Aziatische vrouw met klein gestalte is. Ons opsporingsprogramma FAROek toont vanavond nieuwe elementen die kunnen helpen om de identiteit van de vrouw te achterhalen.

Een groep jagers deed op 30 december vorig jaar een gruwelijke ontdekking langs een veldweg in Geluwe. “We waren aan het stappen en we lieten onze hond in de gracht om de konijnen te zoeken”, vertelt Christian Demyttenaere. “Plots zijn we op een kadaver of een lijk gebotst. We hebben gekeken, maar we waren niet zeker wat het was.”

Vrouwenlichaam
Het blijkt om een verkoold vrouwenlichaam te gaan. Om wie het gaat is nog niet bekend. Na een maand weet de politie wel al een aantal dingen over haar. “Het is zeker iemand van het Aziatische, Oosterse type en tussen 18 en 25 jaar”, beschrijft Martin Laporte van de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen. “Ze is heel klein van gestalte: tussen 1 meter 45 en 1 meter 50, wat dus heel klein is.”

Er is niemand die aan deze beschrijving voldoet, die als vermist is opgegeven. De speurders hopen dat iemand haar wel herkent. Ze droeg een zilveren halsketting en een Japans uurwerk waarvan er maar tweehonderd stuks zijn gemaakt. De wijzers staan stil op twintig voor vijf. Toen de jagers haar vonden was ze al enkele weken dood.

Wat de politie wel weet, is dat ze niet overleden is op de plaats waar ze in brand gestoken is. Het is duidelijk de bedoeling geweest van de dader om zijn sporen te wissen. In de assen van het vuur waarin het slachtoffer werd verbrand, zijn fragmenten gevonden van de Nederlandstalige editie van de krant Metro van 21 november. De moord dateert dus van nadien. De veldweg loopt langs de A19 tussen Ieper en Kortrijk. Mogelijk heeft iemand de brand opgemerkt.

Wie nu al een tip heeft over deze mysterieuze moordzaak kan bellen naar het gratis nummer 0800/30 300 van de politie of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu.