Wegpiraat rijdt auto's van de baan op E40

Op sociale media is een video opgedoken van een geval van verkeersagressie. Op de beelden is te zien hoe een bestuurder plots van rijstrook wisselt om een andere wagen in de halen, nadien bruusk remt en de andere bestuurder van de weg duwt. Drie andere bestuurders kunnen maar nipt een aanrijding vermijden.

De beelden werden gisteren gemaakt op de E40 Brussel-Leuven. De bestuurder van een bruine Opel wisselt bruusk van rijstrook om een een blauwe Polo in te halen. Eenmaal daar voorbij, gaat de bestuurder van de Opel fors in de remmen en wijkt hij uit naar rechts om de Polo van de weg te dwingen. Drie andere bestuurders kunnen maar nipt een aanrijding vermijden.

De politie gaat nu op zoek naar de wegpiraat. "Aan de hand van de nummerplaat zullen we de gegevens van de bestuurder opzoeken", zeggen ze aan VTM NIEUWS. "Die zal verhoord en met de beelden geconfronteerd worden. Nadien wordt een pv opgesteld en wordt de zaak doorgegeven aan het parket."

De video werd gedeeld op de Facebookpagina 'PolCon - PolitieControles', waar bestuurders aan elkaar meedelen waar er geflitst wordt of waar er alcoholcontroles zijn. Op de onderstaande beelden is de agressie van de bestuurder duidelijk te zien vanaf minuut 1.20.