Wegpiraat Brusselse ring nog niet gevat

De wegpiraat die deze week een filmpje postte waarin hij met zijn Audi aan 250 kilometer per uur over de Brusselse ring raasde, is nog altijd niet geïdentificeerd. Hij heeft de filmpjes nochtans zelf, onder het pseudoniem Vsix Mike, op Facebook en Instagram gezet en hij komt verschillende keren herkenbaar in beeld. Maar intussen heeft hij de filmpjes weer weggehaald en daardoor heeft de politie geen bewijs meer. Er zijn wel al verschillende pv's opgesteld.

“De bestuurder heeft een hele reeks verkeersinbreuken gepleegd, gaande van illegaal racen op de weg, het in gevaar brengen van andere weggebruikers, uiteraard een overdreven snelheid en nog veel meer”, aldus Guy Theyskens van de federale politie. “De straffen zullen door de rechter bepaald worden maar voor het illegale racen op de weg bijvoorbeeld, hangt al een straf tot 3000 euro geldboete en tot vijf jaar rijboete boven zijn hoofd.”

Vsix Mike post op sociale media geregeld video's met zware verkeersovertredingen, zoals sterk overdreven snelheid, levensgevaarlijke manoeuvres en races. Op Facebook telt hij bijna 14.000 volgers.