In Waver opgepakte man aangehouden voor terrorisme

In Waver is zaterdagochtend een 22-jarige jongeman opgepakt. Hij zou zaterdag of zondag een terroristische aanslag hebben willen plegen, schrijft La Dernière Heure. De woordvoerder van het federaal parket, Eric Van der Sypt, bevestigt de aanhouding en het terroristische kader, maar spreekt zich niet uit over de voorbereiding van een terroristische aanslag. De verdachte werd in de loop van de dag verhoord door een onderzoeksrechter, die heeft beslist om hem aan te houden.

De arrestatie gebeurde zaterdagochtend omstreeks 03.45 uur in de woning van de grootmoeder van de man in het Waals-Brabantse Waver. Hij zou zaterdag of zondag een terroristische aanslag hebben willen plegen.

Vijf leden van de anti-terrorismebridage voerden de actie uit, waarbij een djellaba, een draagbare computer en telefoons in beslag werden genomen.

Voor hij werd meegenomen verzekerde de man dat zijn grootmoeder niets te verwijten valt. Volgens de bronnen van La DH ging hij naar zijn familie om afscheid te nemen vooraleer tot de actie over te gaan.

De jongeman, met de voornaam Jimmy, bekeerde zich tot de islam na het overlijden van zijn moeder, die om het leven werd gebracht door haar partner, vernam de krant van de grootmoeder. Ze vertelde verder dat haar kleinzoon zich zeer slecht voelde na het verlies van zijn moeder en dat de religie hem serener had gemaakt