Water in Oostakker nog steeds vervuild

In een deel van de Gentse deelgemeente Oostakker is het leidingwater nog altijd vervuild, al wordt de voorzorgszone wel ingeperkt. Dat meldt watermaatschappij Farys. Het gebied wordt opgedeeld in twee zones en in het zuidelijke gedeelte wordt het leidingwater voor normaal gebruik vrijgegeven.

De getroffen inwoners moeten al sinds vorige donderdag het water minstens vijf minuten koken alvorens ervan te drinken of er eten mee klaar te maken. Douchen, wassen en schoonmaken mag wel. Aan de sporthal Wolfput in de Wolfputstraat is er elke dag waterbedeling tussen 9 en 20 uur.

Voorzorgszone ingeperkt
Het normale gebruik van het leidingwater kan pas worden vrijgegeven na twee opeenvolgende conforme resultaten van de dagelijkse stalenanalyses, zegt Farys. "Op basis van de resultaten van de staalanalyses kunnen wij vanaf vandaag de aanvankelijke voorzorgszone (grondgebied Oostakker ten noorden van R-4 en ten oosten van JP Kenneylaan) verkleinen."

Het gebied wordt nu opgedeeld in twee zones. In zone 1 (grondgebied Oostakker ten noorden vanaf de Wolfputstraat en de Oude Veldstraat en tussen de Gentstraat en de Kennedylaan (onder kruispunt met de Wolfputstraat) blijven de voorzorgsmaatregelen van kracht.

In zone twee (Wolfputstraat en de Oude Veldstraat en het gebied ten zuiden ervan en ten oosten van de Gentstraat, onder het kruispunt van de Wolfputstraat) wordt het leidingwater voor normaal gebruik vrijgegeven. De klanten in die zone moeten wel een laatste spoeling doen door alle kranen enkele minuten te laten lopen. Bewoners kunnen de stratenlijst raadplegen op de website van Farys.