Wat doet 'Ik wil je neuken' op treinstel?

De hele heisa rond Bart De Pauw heeft vandalen mogelijk geïnspireerd tot een wel heel opvallende daad. Een treinstel reed gisteren namelijk de hele dag rond met in het groot 'Ik wil je neuken' op de wagons geschilderd. Dat bevestigt de NMBS aan VTM NIEUWS. De spoorwegmaatschappij probeert nu de vandalen te identificeren, om hen op die manier de rekening voor de schoonmaak te kunnen presenteren.

Waar de foto juist genomen is, is voorlopig nog een raadsel. "Maar het bewuste treinstel reed gisteren wel tussen Sint-Niklaas en Aat", klinkt het bij NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. "Het bewuste treinstel is vanochtend al schoongemaakt."

Of de vandalen effectief geïnspireerd werden door de zaak-De Pauw is niet bekend, maar de foto dook op Instagram wel op met de hashtag #BartDePauw. "We gaan nu proberen om de vandalen te identificeren, zodat we hen de rekening kunnen presenteren", aldus Temmerman. "Vorig jaar kostte het schoonmaken van graffiti ons ruim 3,5 miljoen euro. Het is voor ons een prioriteit om treinstellen zo snel mogelijk schoon te maken."

"IK WIL JE NEUKEN" #BARTDEPAUW

Een bericht gedeeld door paintedtrains (@paintedtrains) op