"Voorspellingen moeten scherper"

“De weersvoorspellingen moeten een stuk scherper”. Aan het woord is Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende. Hij heeft problemen met de aangekondigde weersvoorspellingen aan de kust, die uiteindelijk blijken mee te vallen.

Felle windstoten in combinatie met springtij: aan de kust werd deze week gevreesd voor een noodscenario. Zandzakjes werden aangerukt, stormmuren die in de haast opgebouwd werden en de gouverneur die mensen oproept om zeker niet naar de kust te komen. Er werd niets aan het toeval overgelaten.

Maar al bij al was er vandaag weinig te merken van het stormtij. En dat stoort de burgemeester van Oostende, Johan Vande Lanotte. “Al die mensen die nu ingezet zijn. En die voorspellingen veranderen continu. Misschien is het niet anders mogelijk, maar als je ziet hoe vaak het verandert, dat is toch een probleem”, steekt Vande Lanotte van wal.

Verontrustend
Veel verloren energie enerzijds, maar ook verontrustend, aldus de burgemeester: “Dat betekent ook dat het op een aantal uur weer erger kan worden. Dat verontrust me toch een beetje.” En dan is er nog een bijkomend gevolg: “Mensen geloven het op den duur niet meer.” Vande Lanotte heeft dan ook maar één boodschap: “Die voorspellingen moeten toch scherper worden.”

Wil Vande Lanotte dan massaal weer mensen naar de kust lokken? “Vandaag is het beter dat ze niet te veel op het strand en zeedijken wandelen. Maar in het weekend is iedereen welkom.”