Voorakkoord tussen bonden en directie bij bpost

Het gemeenschappelijk syndicaal vakbondsfront en de directie hebben maandagavond een "concreet voorakkoord" bereikt. Dat bevestigt woordvoerder Barbara Van Speybroeck aan VTM NIEUWS. "De vakbonden leggen de verschillende voorstellen nu nog voor aan hun achterban", zegt ze.

Het akkoord moet "het vertrouwen herstellen en beantwoorden aan de verwachtingen van het personeel omtrent werkdruk, klinkt het. "Dit vormt een belangrijke basis om het welzijn van het personeel te garanderen en de toekomstplannen van bpost verder te zetten", aldus Nyns in een mededeling.

"De sociale partners gaan vanaf dinsdag de verschillende voorstellen voorleggen aan hun respectievelijke delegaties.Directie en sociale partners zijn tevens overeengekomen elkaar op korte termijn opnieuw te ontmoeten voor het afsluiten van een CAO voor de periode 2019-2020", klinkt het in de mededeling van bpost.

Vanmiddag kondigden vakbond en directie aan dat het werk bij bpost maandagavond hervat zou worden, hoewel er op dat moment nog geen akkoord was tussen beiden. De onderhandelingen werden wel verdergezet.