Vermiste fietser (37) dood teruggevonden in Kalmthoutse Heide

De 37-jarige Wim Vansand uit Mol is dood teruggevonden op een mountainbike-pad in de Kalmthoutse Heide. Hij lag naast zijn fiets. Vermoedelijk is de man onwel geworden en overleden. Hij was sinds gisterenmiddag vermist. 

De zoektocht naar de vermiste fietser op de Kalmthoutse Heide werd rond 14 uur afgeblazen. Politiemensen samen met de brandweer en boswachters troffen het stoffelijke overschot van Wim Vansand aan op het terrein. De man lag naast zijn fiets. Er zijn geen aanwijzingen dat er iemand anders bij zijn overlijden betrokken is.  Evenmin ziet het ernaar uit dat hij een ongeval heeft gehad. 

Wim Vansand was zondagmiddag  rond 12.30 uur voor een fietstocht op de Kalmthoutse Heide vertrokken van bij zijn schoonouders in Kalmthout. Zijn auto liet hij achter op de parking. Rond 19 uur verwittigde de familie de politie omdat Wim nog steeds niet terug was. Zijn auto stond er nog. 

“Zowel afgelopen nacht als vanmorgen heeft de politiehelikopter het terrein afgezocht, maar geen spoor gevonden van de vermiste man”, aldus Patrick De Smedt, woordvoerder van de politiezone Grens. “Op een coördinatievergadering is beslist om vanaf nu op de grond verder te zoeken. Er worden speurhonden en paarden van de federale politie ingezet.” 

Die zoektocht leverde kort na de middag resultaat op. Voor Wim Vansand kon geen hulp meer baten. De man is onwel geworden. Hij kampte in het verleden al met gezondheidsproblemen. Dat in combinatie met de hitte kan hem mogelijk fataal zijn geworden.