Vergelijk je loon met dat van anderen

Een Vlaamse bediende verdient gemiddeld 3.510 euro bruto. Dat blijkt uit het 'Salariskompas' van vacature.com en de KU Leuven. Toch ligt het loon van de meeste bedienden een pak lager. Check hier hoe jouw loon zich verhoudt tegenover dat van anderen.

Voor het 'Salariskompas' ondervroeg vacature.com vorig jaar bijna 50.000 Vlaamse en Brusselse bedienden over hun loon en alles wat daarbij komt kijken.

Mediaan of gemiddelde
Hoewel we er doorgaans niet graag over praten, maakten de bedienden geen geheim van hun loon. Zo blijkt dat het mediaanloon 3.100 bruto bedraagt. Dat wil zeggen dat de helft van de ondervraagden minder verdient, de andere helft meer.

Toch ligt het gemiddelde loon op 3.510 euro bruto, een pak hoger. Dat betekent concreet dat een kleine groep grootverdieners het gemiddelde loon omhoog haalt. Een op de tien bedienden gaat maandelijks met meer dan 5.350 euro bruto naar huis, en een op de twintig krijgt zelfs meer dan 6.500 euro.

Benieuwd hoe jouw loon zich verhoudt tegenover dat van anderen? Check het dan snel hieronder of op het 'Salariskompas' van vacature.com.

Lees ook: Bijna helft Vlaamse bedienden heeft bedrijfswagen