Verdachte boodschappen in luchthaven Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn geschreven boodschappen gevonden in de mannentoiletten. Wat die boodschappen inhouden, wil de politie om veiligheidsredenen nog niet kwijt. Er zijn extra agenten en militairen ter plaatse om sweepings te houden, maar van een bomalarm is geen sprake.

Er is een veiligheidsperimeter ingesteld rond de mannentoiletten. Eén van de twee toiletten (op verschillende verdiepingen) is al vrijgegeven en opgeruimd, de andere wordt voorlopig nog niet vrijgegeven.

Uit zeer betrouwbare bron heeft onze redactie vernomen wat die boodschap precies is. Daar stond: "Allahu akbar, de bom zal ontploffen om 21.30 uur". Die boodschap is nog niet bevestigd door de politie. De federale politie bevestigt wél dat er "Allahu akbar en Arabische teksten" geschreven stonden op de toiletten.

Het zou gaan om boodschappen die aantonen dat er een nieuwe aanslag gepleegd zal worden op de luchthaven. 

Geen paniek
"Er heerst geen paniek, in de aankomsthal verloopt alles normaal", zegt VTM NIEUWS-journalist Ken Van Beversluys die aanwezig is.

Geen hinder
"Er zijn extra voorzorgsmaatregelen toegepast met extra veiligheidsmaatregelen", zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie, weten aan VTM NIEUWS. "Er is geen evacuatie van de luchthaven en er is geen hinder voor de passagiers, noch voor de vluchten."