"Verbied gevaarlijke nieuwe soort sigaret"

Kom op tegen Kanker waarschuwt voor de gevaren van de HeatSticks, een nieuw soort sigaret. Die is bij ons nog niet te verkrijgen, maar zou binnenkort wel op onze markt komen. De organisatie vraagt nu aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om de HeatSticks preventief te verbieden bij ons. 

“Zolang niet is aangetoond dat ze veilig zijn voor de gebruikers en hun omstaanders, vragen wij een verbod op de introductie ervan”, laat Kom op tegen Kanker weten in een persbericht

Onafhankelijk onderzoek
Die HeatStick is een soort van elektronisch apparaat waarin tabak wordt opgewarmd, in plaats van verbrand. “Volgens de tabaksindustrie gaat het om een ‘gezonder’ alternatief voor sigaretten”, zegt Kom op tegen Kanker. “Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek veegde die bewering van tafel.” 

Proefkonijnen
“Als arts en als minister van Volksgezondheid kunt u toch niet aanvaarden dat de burgers van dit land als proefkonijnen worden overgeleverd aan de tabaksindustrie?”, richt de organisatie zich tot De Block. “De bevolking heeft recht op uw bescherming.”

Door: Nathalie De Bisschop