Van Rossem ziedend op videoreporter

Jean-Pierre Van Rossem is woedend op een videoreporter die gisteren een interview met hem op Youtube zette. “Een kloteventje dat zich uitgeeft als journalist”, klinkt het op Facebook. Aan VTM NIEUWS zegt Van Rossem, die in het interview onder andere zei dat hij euthanasie wil plegen, dat hij is misleid. Hij wil een kortgeding aanspannen en het interview laten verwijderen.

Bert De Clercq plaatste het interview gisteren op Youtube. Naar eigen zeggen gaat het om “het laatste interview van Jean-Pierre Van Rossem”. Want: “de dood loert om de hoek”, klinkt het nogal dramatisch in de reportage. De Clercq verwijst ermee naar een uitspraak van Van Rossem in het interview, waarin hij zegt dat hij euthanasie wil plegen. “Mijn leven is voltooid” en “tegen het einde van het jaar mag het voorbij zijn.” Maar de uitspraken zijn volgens Van Rossem verdraaid.

Aan VTM NIEUWS geeft hij toe dat er euthanasiepapieren geregeld zijn, maar “enkel om zelf te kunnen beslissen op het moment dat het niet meer gaat”. Van Rossem is dan ook ziedend over het interview, dat breed opgepikt werd in de media: “De afspraak was dat hij het op zijn website ging zetten. Hij ging het eerst naar mij opsturen, maar hij heeft dat niet gedaan.” Op zijn Facebookpagina gaat Van Rossem nog wat verder: “Geen erger soort dan onbenullige kloteventjes die zichzelf uitgeven voor journalist” begint hij zijn Facebookpost. En: “Iemand die van zichzelf dacht dat hij een journalist was van het kaliber Guy Mortier of Johan Anthierens. Maar dan ziekelijk zelfingenomen”.

"Zonder toelating"
En dan komt Van Rossem nog maar echt op dreef: “Nooit eerder zag ik zo'n knullig onbenullig would-be journalistje voor mijn neus”, gaat hij verder. Over het feit dat De Clercq het naar krantenredacties had gestuurd: “Dit alles zonder de geringste toelating van mijnentwege. Want het was het kloteventje om de sensatie te doen.” De media zelf krijgen ook een veeg uit de pan: “Toppunt was wel dat drie kranten zijn versneden videofilmpje overnamen zonder zelfs maar na te gaan wat ervan waar was.” En in een van zijn commentaren op de post: “Niemand, buiten VTM NIEUWS, stelde zich vragen bij de nonsens van die gek.”

De Clercq zelf wenst niet verder in te gaan op de heisa. Aan VTM NIEUWS zegt hij enkel dat Van Rossem op de hoogte was van het feit dat het interview online zou komen.