Vakbonden bpost roepen op om te stoppen met staken

De vakbonden bij bpost roepen het personeel op om te stoppen met de spontane stakingsacties. Afgelopen nacht zijn er acties uitgebroken in de sorteercentra van Gent, Antwerpen en Brussel. Het personeel staakt tegen de hoge werkdruk. Daarvoor waren er al 5 nationale stakingsdagen. "Het punt is intussen gemaakt", zegt Jean-Pierre Nyns van ACOD aan VTM NIEUWS.

De gecoördineerde stakingsactie bij bpost is dan wel opgeschort, lokaal blijven er spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Antwerpen, Gent en Brussel zijn er stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD.

De voorbije dagen waren er vooral stakingsposten opgericht in Wallonië, maar die acties breiden nu dus uit. In Antwerpen bijvoorbeeld is volgens Nyns het sorteercentrum getroffen.

Nyns zegt begrip te hebben voor de acties, maar roept op om te stoppen met de spontane acties. "De mensen laten hun stem horen, nadat de directie van bpost jarenlang heeft nagelaten naar hen te luisteren", klinkt het.