Vader gegrepen door trein voor ogen van zoon

Een 46-jarige vader uit Roeselare is deze middag overleden nadat hij werd aangereden door een trein in Rumbeke. De man was verstrooid en stak een overweg over, terwijl de slagbomen naar beneden waren. Zijn zoontje was bij hem en zag alles gebeuren, hij is ongedeerd.

De man stak de overweg aan de Mandellaan in Roeselare rond drie uur deze middag te voet over. Daar werd hij gegrepen door de trein van Brugge naar Kortrijk. De man had zijn fiets aan de hand en was aan het bellen. De overweg was dicht. De trein heeft nog getoeterd, maar mogelijk was de man verstrooid.

"De overweg heeft correct gefunctioneerd. Het gaat hier dus om een erg spijtig ongeval", zegt Fréderic Petit, woordvoerder van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel. De papa was op slag dood, zijn zoontje bleef ongedeerd. 

Op de trein zaten een tachtigtal passagiers. Zij werden met de bus naar het station gebracht. De NMBS zet vervangbussen in tussen de twee steden, andere treinen worden omgeleid via Lichtervelde en Deinze. Er rijden momenteel geen treinen tussen Kortrijk en Roeselare.