Twee dronken chauffeurs betrapt die schoolbus met kinderen bestuurden

Bij een politiecontrole vandaag op de parking van Flanders Expo in Gent zijn twee chauffeurs van autocars betrapt onder invloed van alcohol. Veertien bussen waren bovendien niet in orde. Dat meldt de lokale politie, die de bussen controleerde die vooral schoolkinderen naar een onderwijsbeurs brachten.

In totaal werden 61 bussen en hun chauffeurs gecontroleerd op technische eisen, boorddocumenten en alcohol. Met opmerkelijke resultaten. In totaal werd voor 7.548 euro aan boetes uitgeschreven. Veertien bussen vertoonden technische gebreken. Dit ging voornamelijk om het ontbreken van noodhamers, vervallen brandblussers, loshangende vloerbekleding, slecht werkende gordels of ontbrekende pictogrammen. 

Vijf chauffeurs bleken niet in orde met hun vervoersvergunning. Zes chauffeurs hadden geen correct reisblad. Er waren ook vijf inbreuken tegen de rij- en rusttijden. Van alle chauffeurs werd ook een alcoholtest afgenomen. Spijtig genoeg liepen twee chauffeurs hier ook tegen de lamp. Hun rijbewijs werd voor enkele uren ingehouden.

 Het doel van de actie was om enerzijds de veiligheid van de passagiers te garanderen en anderzijds de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs te controleren, zegt de lokale politie. Die werd bijgestaan door een team van de federale politie, de RVA en de Algemene Directie Toezicht op de Sociale Wetten.