TUI en Thomas Cook nog niet naar Cuba

De touroperators TUI en Thomas Cook/Neckermann brengen minstens tot en met 24 september geen vakantiegangers meer naar Cuba. De reizigers die op het eiland zijn, worden teruggevlogen.

Na de doortocht van orkaan Irma zijn "in de meeste hotels belangrijke herstellingswerken noodzakelijk", legt TUI uit. Daarom worden de geplande afreizen voorlopig geschrapt. De touroperator had tot en met 24 september drie vluchten naar Cuba gepland (in combinatie met een stop in Cancun, Mexico), zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere.

Alternatief
De reizigers die naar Cuba zouden trekken, krijgen een alternatief aangeboden. Het meest logische alternatief is Cancun, want dan kunnen ze hun reisdata en vliegtuigzetel behouden. Terugbetaling is ook mogelijk. De zowat 200 reizigers die momenteel met TUI in in Cuba zijn, worden vandaag en morgen teruggevlogen vanop de luchthaven Varadero.

"Geen optimale vakantiebeleving"
Eenzelfde verhaal bij Thomas Cook. Dat hoopt alle reizigers die op Cuba verblijven, tegen zaterdag terug op Belgische bodem te krijgen. Ook Thomas Cook reist zeker tot en met 24 september niet naar Cuba omdat een "optimale vakantiebeleving niet kan worden gegarandeerd". 

Kosteloos omboeken 
Betrokken reizigers kunnen kosteloos omboeken of een terugbetaling vragen. TUI stuurt morgen ook twee vliegtuigen naar Orlando Sanford, in Florida, om reizigers op te halen. De volgende afreizen naar Florida gaan door zoals gepland, luidt het. Bij Thomas Cook kunnen afreizen naar Florida tot en met 24 september nog geannuleerd of gewijzigd worden.