Tuchtprocedure tegen Dries Van Langenhove

De Gentse universiteit schorst oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden en start een tuchtprocedure om hem definitief uit te sluiten. "Hij mag de UGent niet binnen, ook niet als student", klonk het op een persconferentie zonet aan de UGent, gegeven door rector Rik Van de Walle. Van Langenhove is de voorzitter van Schild & Vrienden, de rechtse jongerenbeweging kwam in opspraak na een Pano-reportage van gisterenavond. 

Het parket van Gent opende vanochtend nog een onderzoek in de zaak rond Schild & Vrienden. Dat gebeurt naar aanleiding van de Pano-reportage van gisterenavond op VRT, die aantoonde dat geheime chatgroepen van de conservatieve beweging vol seksisme, antisemitisme en wapens staan. Het reportageteam kon ook blootleggen hoe de organisatie van Dries Van Langenhove zich online organiseert in hun strijd voor de clicks en de ruchtbaarheid.

Op de Universiteit Gent is Van Langenhove nu in elk geval niet meer welkom, ook niet als student. Er werd een tuchtprocedure opgestart om hem definitief uit te sluiten. Dat maakte rector Rik Van de Walle vandaag bekend.

Lees ook: