Touring kreeg recordaantal oproepen tijdens eerste week Paasvakantie

In vergelijking met vorig jaar kreeg reisbijstandsorganisatie Touring tijdens de eerste week van de Paasvakantie 7% meer oproepen. De organisatie spreekt van een record. Eigenlijk hebben we tijdens de afgelopen vijf jaar nooit zoveel oproepen ontvangen voor de eerste vakantieweek, zegt Touring.

Tot een jaar of drie geleden werd de drukste periode voor de reisbijstandsactiviteiten tijdens de krokusvakantie en de zomermaanden juli en augustus genoteerd. Nu was het reeds van voor de start van de paasvakantie erg druk. Belgen gaan dus nog veel meer gespreid op vakantie dan voordien. Touring stelt vast dat de Belg vaker maar korter met vakantie gaat en dit vooral met de wagen.

Medisch
Het aantal dossiers voor medische tussenkomsten steeg met 15% van 338 in 2018 naar 388 dit jaar. De meeste ongevallen kwamen uit Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Spanje. Breuken waren het meest voorkomende medische probleem.

Daarnaast was er een stijging van het aantal infecties en maag/darmproblemen omdat het aantal vakantiegangers steeg in warmere landen als Spanje, Tunesië en Turkije. Er werden 84 mensen gerepatrieerd. Vorig jaar ging het nog om 88 personen. Skigebieden zijn minder populair tijdens de Paasvakantie. Dus de meeste medische problemen situeerden zich daarbuiten.  

Technisch
Het aantal technische tussenkomsten steeg met ongeveer 5%. Enige verklaring hiervoor is dat zeer veel mensen met de wagen op vakantie zijn vetrokken. Dat toont zich ook in het aantal ongevallen dat steeg van 92 naar 124. Andere klassieker voor de technische dossiers waren de startproblemen (batterij) en bandenproblemen. Er werden 111 voertuigen gerepatrieerd tegenover 98 vorig jaar.