Straks verbod op tattoos bij agenten?

Binnenlandse Zaken werkt aan een omzendbrief over de tatoeages bij agenten. In de brief staat dat agenten in uniform neutraal moeten zijn en geen zichtbare tatoeages mogen hebben. "Tattoos kunnen de neutraliteit van agenten schenden", zegt minister Jan Jambon (N-VA). "Denk bijvoorbeeld aan een tattoo van een politieke partij of één van Club Brugge als je als agent van dienst bent bij een wedstrijd van Anderlecht."

De kranten van Mediahuis schreven deze ochtend dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) strengere regels wil rond tattoos bij de politiediensten. "Agenten moeten neutraal zijn", klonk het.

De woordvoerder van Jambon, Olivier Van Raemdonck, bevestigt dat er momenteel gewerkt wordt aan een omzendbrief op vraag van enkele korpschefs. Daarin worden de reeds bestaande regels rond tattoos benadrukt en verduidelijkt. Het gaat dus niet over nieuwe of strengere regels, maar de brief dient vooral als houvast voor de korpschefs.

De nieuwe regels moeten nog worden overlegd met de vakbonden, maar die reageren allesbehalve enthousiast. "Tien jaar lang heeft men het allemaal laten begaan. Zonder voorschriften. Dat veranderen wordt moeilijk", zegt Benny Staelens van het NSPV.