Spontane staking bij vuilnisophalers Gent

De vuilniswagens van Ivago Gent zijn vandaag niet uitgereden door een spontane staking. De werknemers legden het werk neer omdat ze ontevreden zijn over hun werkomstandigheden, zegt communicatieverantwoordelijke Koen Van Caimere van Ivago Gent aan VTM NIEUWS.

De werknemers willen met de spontane staking hun ontevredenheid aankaarten. "Het gaat onder meer over de intensiteit van hun ophaalrondes, de werkdruk en het gebrek aan wederzijds respect", zegt Van Caimere. "De vuilnisophalers zijn deze ochtend dan ook niet uitgereden en bijgevolg werd vandaag in Gent geen vuilnis opgehaald."

De onderhandelingen tussen de vakbond en de directie werden meteen opgestart. Die onderhandelingen hebben een hele dag geduurd. Na een lang maar "constructief overleg" zijn een aantal afspraken gemaakt. "Zo komt er vanaf januari een traject rond de waarden van Ivago, met bijzondere aandacht voor de waarde 'Samenwerking, dialoog en respect maken ons sterk.'"

Vanaf morgen start het overleg rond het analyseren van de ophaalrondes. De kans is groot dat de werknemers dan gewoon terug aan het werk gaan. Twee jaar geleden legden de werknemers van Ivago al eens het werk neer. Die staking hield bijna een week aan. 

Bekijk ook: Toch akkoord bij Ivago: staking voorbij