Slachtoffers Bende halen uit naar Vermassen

Enkele slachtoffers van de Bende van Nijvel halen zwaar uit naar hun voormalige advocaat Jef Vermassen. Volgens de familie Palsterman beschikten ze over informatie via een anonieme brief maar mochten ze daar van Vermassen niets mee doen. “We kregen een regelrechte dreigbrief van Vermassen”, klinkt het in Knack.

De familie wordt inmiddels vertegenwoordigd door Walter Van Steenbrugge maar deed vroeger beroep op de diensten van Jef Vermassen.  "De familie Palsterman begrijpt vooral niet waarom advocaat Vermassen volgens hen niets deed met een lange anonieme brief die hij kreeg, met allerlei gedetailleerde informatie over het onderzoek en met foto's van enkele leden van de Bende”, schrijft Knack.

Stiekeme foto
In die brief stond dat bepaalde leden van de Bende al geruime tijd bekend waren bij de onderzoekscel in Charleroi. Hun foto's zaten in het dossier. Volgens de familie mochten ze de brief enkel inkijken en kregen ze geen kopie. Daarom nam de familie stiekem een foto van de brief en toen Vermassen dat vernam, stuurde hij hen een brief waarin duidelijk stond dat ze niets met de info mochten doen en de foto moesten vernietigen. “Het was een regelrechte dreigbrief”, klinkt het.

Vermassen reageert kort aan Knack: "Ik voel me bedrogen na alles wat ik voor hen heb gedaan. Blijkbaar zijn ze vergeten dat dankzij mij het onderzoek een nieuw elan kreeg.”

Crowdfunding
De familie Palsterman startte onlangs een crowdfunding op. Ze hopen genoeg geld te verzamelen voor een onderzoeksgroep die onafhankelijk van het gerecht kan werken.