Slachtoffer 22/03 haalt uit naar België

Sébastien Bellin, een voormalig professioneel basketbalspeler die gewond raakte bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem, wil gerechtelijke stappen ondernemen tegen vliegtuigmaatschappij American Airlines. Daarnaast vraagt hij aan de Belgische regering om de gemaakte beloftes na te komen. 

De foto van Bellin, die gewond raakte aan de benen, ging bijna onmiddellijk na de aanslag de wereld rond. "Mijn cliënt ging met American Airlines vliegen en hij bevond zich in de buurt van de incheckbalie van de maatschappij op het ogenblik dat hij slachtoffer werd van de aanslag", zegt zijn advocaat Anthony Mallego.

"Er was geen enkele beveiligingsmaatregel daar. De maatschappij is nalatig geweest. Dat was ook zo bij 9/11 en blijkbaar hebben ze daaruit geen lessen geleerd. We hebben de maatschappij proberen contacteren en wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar ze steken hun kop in het zand." Ook de Belgische overheid draagt volgens hen "een verpletterende verantwoordelijkheid" voor de gebrekkige veiligheidsmaatregelen en moet de beloftes aan de slachtoffers sneller nakomen.

Lees ook: Half jaar na 22/03 kan basketter weer lopen

Bekijk ook: