Slachthuis Izegem woensdag weer open

Het omstreden slachthuis in Izegem gaat vanaf woensdag weer open onder strenge voorwaarden. Het moet onder meer extra camera’s plaatsen. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Vanaf nu zullen alle slachthuizen een doorlichting krijgen.

De heropstart van het slachthuis komt er met zeer beperkte capaciteit en met extra camera’s. Die camerabeelden zullen ook online geplaatst worden. Daar kunnen ze permanent bekeken worden door iedereen.

Ontslag
Verder kwamen er verplichte aanpassingen en een uitbreiding van de infrastructuur. De procedures voor het verdoven en slachten van dieren moesten ook aangescherpt worden.

Een andere maatregel is het ontslag van het personeelslid dat de dieren mishandelde. Er komt ook een extern team van experts.

Uit het actieplan dat het bedrijf opstelde en dat doorgelicht werd, blijkt dus dat het slachthuis streng genoeg is voor zichzelf en aan alle bijkomende maatregelen voldoet.

Animal Rights
Het slachthuis kwam onder vuur te liggen en werd tijdelijk gesloten nadat beelden waren opgedoken die dierenrechtenorganisatie Animal Rights maakte.

Bekijk ook: Opnieuw schokkende beelden uit slachthuis