Sint geeft duurste cadeautjes in Limburg

Het is bijna zover: nog een paar nachtjes slapen en dan beloont de Sint opnieuw de brave kinderen. Uit cijfers van bol.com blijkt dat Belgen dit jaar gemiddeld 33 euro besteden per sinterklaascadeau, ten opzichte van 27 euro bij Nederlanders. Opvallend: in Limburg worden de kinderen het meest verwend.

Belgische mannen besteden gemiddeld zeven euro meer aan sinterklaaspakjes dan vrouwen. Vrouwen kopen wel méér cadeaus dan mannen, maar voor een lager totaalbedrag. Gemiddeld besteedt een Belg dit jaar 33 euro per sinterklaascadeau, dat is 5 euro meer dan onze Noorderburen.

Limburg
Het zijn dit jaar vooral Limburgse kinderen die ontzettend braaf zijn geweest. Limburgers besteden namelijk het hoogste bedrag per sinterklaascadeau en ook het hoogste bedrag per bestelling in totaal. Gemiddeld kopen ze ook het meeste cadeaus. West-Vlamingen kopen het minste cadeaus per inwoner, Oost-Vlamingen besteden het laagste bedrag per bestelling en Antwerpenaren kopen gemiddeld de minst dure cadeaus.

Bordspelen
Maar wat willen de kinderen nu vooral in hun schoentje. Bij bol.com zien ze vooral dat bordspelen enorm populair zijn (en blijven). De Slimste Mens is het bestverkochte spel, ook Escape Room doet het goed. Daarnaast vinden we ook het nieuwe album van K3, de VTech Kidizoom Action Cam 180 en Bumba Verstoppertje Spelen terug in de top 10 van bestverkochte spellen.