Sinksenfoor hoopt op miljoen bezoekers

In Antwerpen is de Sinksenfoor van start gegaan. 150 attracties en eetkraampjes staan nog tot en met zondag 9 juli op Spoor Noord in Borgerhout. De Sinksenfoor hoopt in totaal een miljoen bezoekers te kunnen lokken.

Het is al de derde keer dat de Sinksenfoor neerstrijkt op Spoor Oost sinds de kermis verhuisd is van de Gedempte Zuiderdokken. "Ik ben ervan overtuigd dat de Sinksenfoor zijn plaats hier gevonden heeft. We hopen opnieuw op een miljoen bezoekers. We waren er al een paar keer dichtbij, maar hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar wat beter gezind", zei burgemeester Bart De Wever bij de opening van de foor.  

In totaal staan 150 attracties en eetkraampjes klaar voor de bezoekers. Dit jaar zijn er twee nieuwkomers. De Take Off is een 50 meter hoge attractie die waaghalzen aan een snelheid van 100 km/u omhoog en van links naar rechts zwiert en bij de Tiki Surf duikt een bootje aan hoge snelheid in het water.

Gelukkige Jean-Marie Pfaff
Ook aanwezig bij de opening van de Sinksenfoor: Jean-Marie Pfaff. De legendarische doelman groeide zelf op tussen de foorkramers. Het was dan ook een beetje thuiskomen: "ik ben echt gelukkig vandaag."

Liveoptredens
Net als vorig jaar staan ook een aantal liveoptredens op het programma. Zo worden onder meer The Band, Mega Mindy, DJ Afroman, Cookies & Cream en Get Ready op het podium op de Sinksenfoor verwacht.

De Sinksenfoor is elke dag open, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15 uur en woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Sluiten doet de foor van zondag tot en met donderdag om middernacht en op vrijdag en zaterdag om 1 uur.