School vraagt om naar FAROEK te kijken

De directie van de Sint-Laurensschool in Zelzate heeft de leerlingen gevraagd om vanavond “naar het VTM-programma FAROEK Live te kijken en daarbij goed op te letten”. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het opsporingsprogramma gaat vanavond over de onopgeloste moord op de vrouw van een van de leerkrachten. Pedagogen vinden dat een goed idee. “Zo leren de kinderen omgaan met verantwoordelijkheid”, zeggen ze.

Op 3 oktober 2017 vond Frank Pauwels zijn vrouw dood terug in haar winkel. Ze had verschillende messteken gekregen.

Geen doorbraak
Sindsdien tasten de onderzoekers in het duister. De robotfoto van een potentiële verdachte leverde niets op. Daarom hoopt men dat getuigen zich vanavond, na de aflevering van FAROEK Live, zullen melden.

“Wij dragen, op vraag van meneer Pauwels, graag ons steentje bij. Want deze zaak raakt ons allemaal. Ze moet opgelost geraken”, zegt schooldirecteur Eric Van Gucht aan Het Nieuwsblad. De school gaf daarom een brief mee aan al haar leerlingen, waarin opgeroepen werd om zeker te kijken naar het opsporingsprogramma.

Bushalte
De winkel van de vrouw ligt in het centrum van Zelzate, vlakbij een bushalte waar veel schoolkinderen de bus nemen. Misschien heeft een van hen op de bewuste namiddag iets verdachts gezien.

Omgaan met verantwoordelijkheid
Volgens pedagogen is het een belangrijke les voor de leerlingen. Ze leren dat het een verantwoordelijkheid is om de politie te helpen met het onderzoek.

FAROEK Live ziet u vanavond om 21.50 uur op VTM.

Bekijk ook: