Ryanair schrapt volgende week 50 vluchten in ons land

Lagekostenmaatschappij Ryanair gaat op 25 en 26 juli 50 van de 160 vluchten van en naar België schrappen. In heel Europa gaat het om 300 van de 2.400 vluchten. Er zullen 50.000 passagiers getroffen worden.

Zowel in Brussel als in Charleroi wordt het werk neergelegd. De werknemers eisen betere loon- en arbeidsvoorwaarden en een erkenning van de vakbonden.

E-mail of sms
Reizigers die vandaag géén sms of e-mail van Ryanair hebben ontvangen, mogen ervan uitgaan dat hun vlucht niet geschrapt wordt. 88 procent van de klanten zal niet getroffen worden door de staking van volgende week. Voor de andere reizigers is extra personeel ingezet om vluchten om te boeken of terug te betalen, klinkt het in de mededeling.

In Spanje worden tot 200 van de ruim 830 dagelijkse vluchten geschrapt en in Portugal maximum 50 van de 180 vluchten. Tot 50.000 van de 430.000 passagiers zullen getroffen worden door de actie.

(Lees verder onder de video)

VTM NIEUWS-journalist Maarten Swinnen zegt dat de stakingsbereidheid groot is bij de piloten van Ryanair. De kans is groot dat veel meer vluchten getroffen zullen worden dan nu aangekondigd is. Ryanair zelf zal proberen de schade te beperken door piloten uit andere landen in te zetten.

Bekijk ook: