Ryanair annuleert 102 vluchten

Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet vandaag 102 vluchten annuleren door de staking van de Franse luchtverkeersleiders. In ons land gaat het om vijftien vluchten van en naar het buitenland: vier vanuit Brussels Airport en elf vanuit Charleroi.

De Franse luchtverkeersleiders leggen het werk neer, wat gevolgen heeft voor duizenden reizigers. Zo kan de Ierse lagekostenmaatschappij niet boven Frankrijk vliegen en moeten heel wat vluchten geannuleerd worden. 

Mensen kunnen nu kosteloos hun vlucht omboeken of hun geld terugkrijgen. Reizigers reageren niet al te positief en heel wat mensen zijn niet te spreken over de communicatie van het bedrijf. “We hadden onze reis lang op voorhand geboekt en nu kunnen we geen andere vlucht meer boeken”, vertelt de Vlaamse Zara Elgers aan VTM NIEUWS. “We krijgen geen gehoor bij de klantendienst.”

Ook Mike De Witte, die momenteel vastzit op Ibiza, is niet tevreden over de service. “We kregen vanochtend een mail van Ryanair om te zeggen dat onze vlucht van Ibiza naar Charleroi van deze namiddag werd geannuleerd”, zegt hij. “De eerstvolgende vlucht die ze aanbieden is op 18 september. Als we die niet accepteren, moeten we zelf maar een oplossing zoeken. We worden volledig aan ons lot overgelaten.”

De volledige lijst van geannuleerde Ryanairvluchten vind je hier.