Robot maait je gras en bewaakt je huis

Het gras maaien, speelgoed opruimen, het onkruid wieden, takjes en bladeren opruimen en je eigendom beschermen. De nieuwe robot Toadi van een Belgische startup zou dat allemaal kunnen. “Het is geen robot, maar het is ook geen grasmachine”, zeggen de uitvinders.

De robot is nu nog niet op de markt, maar volgens het bedrijf zou dat in mei volgend jaar wel zo moeten zijn. De robot zal volledig onafhankelijk kunnen werken. Hij heeft dus geen oplaadstation of kabels.

Je plaatst de robot gewoon buiten en de rest doet hij vanzelf. Hij scant volledig je domein met zijn ingebouwde scanner. Daarna maakt hij een 3D-kaar van je domein en leert hij onder andere waar de zon zal schijnen. Hij luistert zelfs naar het weerbericht om te plannen wanneer hij best taken uitvoert, waaronder ook wanneer hij zichzelf moet gaan opladen.

Hij kan het gras perfect onderhouden, wiedt het onkruid (zonder chemische middelen) en ruimt achtergelaten speelgoed, schoenen of andere objecten op. Bladeren en takjes moeten er ook aan geloven.

Bewaker
Maar Taodi is ook een bewaker. Hij Hij controleert indien er geen gebroken vensters of opengebroken deuren zijn. En hij weet perfect wie er toegang heeft tot het domein en voert bij het ontmoeten van onbekende personen de nodige acties uit. Tijdens zijn ronde kan hij eveneens controleren indien de deuren gesloten zijn of niet, om preventief inbraak te voorkomen.

Bekijk hier wat de robot allemaal kan:

Door: Stijn Defoirdt / Toadi