Reynders naar VS voor overleg met Tillerson

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vertrekt vandaag tot donderdag 2 november naar de Verenigde Staten. Maandag en dinsdag neemt hij deel aan evenementen bij de Verenigde Naties in New York. Daarna gaat hij naar de hoofdstad Washington, waar hij zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zal ontmoeten, zo meldt de FOD Buitenlandse Zaken.

Didier Reynders is uitgenodigd door de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian om deel te nemen aan een open debat van de Veiligheidsraad over kinderen in gewapende conflicten. "Met zijn uiteenzetting zal minister Reynders het engagement van België in de verf zetten", klinkt het.

De minister zal ook medevoorzitter zijn van een evenement over de vrijlating en de re-integratie in de samenleving van kinderen die deel uitmaken van gewapende krachten of groepen.

Op woensdag 1 november en donderdag 2 november zal Didier Reynders in de hoofdstad Washington enkele politieke ontmoetingen hebben. De minister zal er zowel de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson als leden van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis ontmoeten. Het handelsbeleid en de strijd tegen terrorisme zullen ook besproken worden.