Redders dit weekend nog op strand

Komend weekend zullen toch nog redders staan op het strand in Oostende. Zowel zaterdag als zondag zal één post bewaakt zijn. Alles heeft te maken met het mooie weer dat voorspeld wordt. Ook in Blankenberge zullen er strandredders staan.

Het zomerseizoen in Oostende was eigenlijk al twee weken afgelopen en alle materiaal was al schoongemaakt en weer opgeborgen. "We zullen onze boot, redderstoel en kledij weer boven halen dankzij het goeie weer", zegt hoofdredder Jonathan Devos. "Aan de Kemmelbergstraat zullen dit weekend acht redders het strand bewaken. Het water is zeker nog warm genoeg. De temperatuur is nog zo'n 16 graden. Dat is te vergelijken met de temperatuur begin juni."

Nog nooit zo laat
Nog nooit stonden de strandredders zo laat in het jaar nog op het strand. "We willen de badgasten nog een laatste keer laten genieten van het goeie weer", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). "Temperaturen van 21 en 22 graden midden oktober zijn heel uitzonderlijk. We willen flexibel zijn."

Blankenberge
Niet enkel in Oostende maar ook in Blankenberge zullen er nog strandredders staan. “Er wordt in de centrale badzone voor de King Beach toezicht op de waterpret voorzien. Daar kan je ook terecht voor EHBO en opvang van de verloren gelopen kinderen. Dit alles nu zaterdag en zondag tussen 10.30 en 18 uur", zegt hoofdredder Tom Cocle.