Politieman Molenbeek die arrestant zou mishandeld hebben is opgepakt door de politie

Een politieman van de zone Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) die een arrestant zou mishandeld hebben, is door de korpschef op non-actief gezet. Dat meldt de woordvoerster van de politiezone. Het incident werd maandagavond gefilmd door een buurtbewoner en dinsdag gemeld door de krant La Capitale.

Op de beelden die dinsdag verspreid werden, is te zien hoe een eerste agent een man overmeesterd heeft en op de grond geduwd heeft in de Pastorijstraat in Sint-Jans-Molenbeek, andere agenten komen aangereden in een terreinwagen. De agent die achter het stuur van die terreinwagen zat, stapt vervolgens uit en trapt de overmeesterde man tweemaal tegen het hoofd. Hoewel de eerste politieman meteen "stop" roept, dient de tweede agent de overmeesterde man nog twee vuistslagen toe, ook op het hoofd.

De woordvoerster van de politie Brussel-West heeft nog geen kennis van een klacht die door het slachtoffer zou zijn ingediend, maar op basis van de verspreide beelden is wel proces-verbaal opgesteld tegen de betrokken politieman en is een intern onderzoek geopend. De politieman is intussen op non-actief gezet, in afwachting van een beslissing door het politiecollege over zijn schorsing. "Dit soort gedrag is voor ons volkomen onaanvaardbaar", zegt de politiewoordvoerster.

Ook de burgemeester van Molenbeek spreekt over onaanvaardbaar geweld.