Politie zoekt daders moord in Molenbeek

De federale politie is op zoek naar de daders van een koelbloedige moord in Sint-Jans-Molenbeek op 25 september 2016. Een man werd er op straat neergeschoten. De beelden zijn vanavond te zien in FAROEK LIVE op VTM. Het is intussen twintig maanden geleden, maar de politie hoopt dat er zich nog getuigen melden. Wellicht gaat het om een afrekening in het misdaadmilieu. 

Op 25 september 2016 gaat een scooter rond 21.40 uur vlak vóór een donkerblauwe Audi A3 rijden op de Ninoofsesteenweg, ter hoogte van het Weststation, en stopt in het midden van het kruispunt. De bestuurder van de wagen merkt dat de bestuurder en de passagier zwaar bewapend zijn en witte maskers dragen.

Wellicht weet de bestuurder dan al hoe laat het is. Hij rijdt achteruit om te ontsnappen, maar wordt vanaf de scooter beschoten met een machinegeweer.  

Wit masker
De passagier van de scooter stapt af en loopt naar de wagen. Hij blijft tien seconden voor de ruit staan, dus het zou kunnen dat er nog gesproken wordt. Hij schiet de bestuurder neer met een handvuurwapen. Na de moord gaat hij weer achterop de scooter zitten en rijden de mannen weg.

Ze rijden 400 meter verder tot ze op het kruispunt met de Dilbeekstraat een zwaar verkeersongeluk hebben. De bestuurder van de scooter is buiten bewustzijn, maar zijn kompaan wil hem niet achterlaten. 

Carjacking
Vanop een balkon kon iemand filmen hoe de kompaan een auto gecarjackt heeft en de bewusteloze bestuurder erin probeert te slepen. In zijn linkerhand heeft hij het machinegeweer nog vast. 

Als de bestuurder bijna op de achterbank ligt, stopt een donkergrijze Peugeot 308 links achter hen. De deur aan de passagierszijde gaat open en er stapt een kompaan uit van de twee daders, met hetzelfde witte masker.

Handvuurwapen
Ze halen de bewusteloze man weer van de achterbank en terwijl de ene hem naar zijn auto sleurt, loopt de passagier naar de scooter. De bewusteloze man wordt in de auto gelegd. De andere dader vindt het handvuurwapen dat hij tijdens de crash was verloren. 

Intussen durven enkele omstaanders dichterbij komen, maar de daders willen geen hulp. Ze willen zo snel mogelijk weg. Terwijl mensen langs de kant van de weg toekijken, springt ook de bestuurder in de wagen en rijden de drie kompanen weg. Tot nu toe weet de politie niet of de bewusteloze man de crash heeft overleefd.

Gestolen nummerplaat
De bestuurder van de scooter, een rood-zwarte PIAGGIO GP 800 met de gestolen nummerplaat M-AHX-976, was in het zwart gekleed en droeg een witte helm. De tweede dader droeg een wit masker dat zijn volledig hoofd bedekt en schoenen met een witte zool. De derde droeg hetzelfde masker en een pet. Hij had een zwarte trui aan, een donkergrijze broek en schoenen met witte zolen. Hij reed met een donkergrijze Peugeot 208.

Als je de daders herkent of meer informatie hebt over de misdaad of de gebruikte voertuigen, dan kan je contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Meer weten over de moord? Vanavond om 21.45 uur gaan Faroek Özgünes en de politie er dieper op in, in FAROEK LIVE op VTM.